Historien om KkN

KkN logo

Michael Gutierrez Aaby blev inspireret til at lave en klatreklub, da han boede i Sydspanien i 1991 til 1995, og hermed var der ikke langt fra tanke til handling… troede Michael.

Michael, som er gymnastikinstruktør fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup og havde arbejdet som springinstruktør, tænkte, at måske kunne han få overbevist Humlebæk Gymnastikforening om at bygge en klatrevæg, og på den måde være frontløber i en sportsgren som måske var på vej til Danmark. Dette var ikke et billigt projekt, men ved fælles hjælp fra lokale håndværkere og en god pose penge blev væggen bygget af Humlebæk Gymnastikforening.

Michael G. Aaby og Thomas Pedersen var begge medlemmer af Dansk Bjergklub, så de fik lov til at stå for klatreaktiviteterne på den nyopførte væg i Baunebjerghallen i august 1998. Der kom over 20 besøgende den første aften, og det var lang flere en Michael og Thomas kunne magte, så der blev hurtigt lavet et junior og et senior hold. Igen med fælles

hjælp fra forældre og medlemmer kunne De træne og instruere andre i hvordan klatring er en form for fysisk skak. En forholdsvis ny sportsgren i Danmark dengang var ved at tage form. Indendørsklatring eller ”Epoxi- klatring”, som klippeklatrefolket så hånligt kaldte det, blev mere og mere eftertragtet, og også klippefolket kunne se en genvej til at blive bedre klatrere ved at træne indendørs om vinteren for så at gå på klippe og give den fuld skrue om sommeren.

Den 8. oktober 2002 på en stiftende generalforsamling, hvor medlemmer samt venner var indkaldt, blev Humlebæk Klatreklub til i Sletten havn. Med stor hjælp fra DGI blev foreningens vedtægter nedskrevet og sendt til godkendelse. Men vi havde ingen klatrevæg og ingen penge til at købe eller bygge for. Så det blev til, at Baunebjergskolen købte væggen, og vi lånte den. Alle var glade bortset fra, at vi skulle dele hallen med boldspillere. Det blev dog senere lavet om til, at vi var i hallen, når der var sød musik og glade gymnaster. Med fælles hjælp fra bestyrelsen og forældre blev der hjulpet til, når der skulle gives en hånd med, bl.a. når vi skulle på ture i skoven eller besøge andre klatresteder.

Efter mange streger på papir fik vi bygget en vipbar bouldervæg, som har skabt mere dynamik omkring det at gå til klatring i år 2006. Dette var også året, hvor den første fælles klubtur til det skønne Andalusien blev til, og dette er blevet en tilbagevendende begivenhed i de ellers kolde vintermåneder. Udover dette er det altid spændende at høre, når medlemmerne er kommet godt hjem fra deres ture rundt omkring i den store verden.

Vores lille og fleksible klub, som nu også er medlem af Dansk Klatreforbund, går nye tider i møde.

Tiden er kommet til, at vi har fået rådighed over Ålsgårde samt Helsingør Ungdomsskoles klatrevægge.

Hermed er en ny og udfordrende fremtid født, hvor det er muligt at tilbyde vores nuværende samt kommende medlemmer meget mere af denne fascinerende dans på lodrette vægge.

Klubbens nye navn sommeren 2008: Klatreklub Nordsjælland